Torsbytalks

# 7 Torsby Talks Gäst Pernilla Solberg

August 20, 2020

Pernilla Solberg (född: Walfridsson)

Pernilla föddes i Lekvattnet, 3 mil nordväst om Torsby, den 16 februari 1973.
Intresset för motorsport kunde knappast undvikas då pappa Per-Inge kan titulera sig dubbel svensk mästare samt europamästare i rallycross. Även hennes två farbröder Stig-Olov och Lars-Erik är/var aktiva inom motorsporten.

När hon fyllde arton så var det självklart att skaffa sig en förarlicens och själv sätta sig bakom ratten för att testa att köra rally. Hon startade i klassen Volvo Original och fick genast blodad tand. Efter några år i Originalklassen och i den Nationella klassen, med en Volvo 240, hade hon skaffat sig god erfarenhet och tiden var inne att pröva en annan bilklass. Farbror Stig-Olov lånade ut sin Mitsubishi Lancer och för första gången i en fyrhjulsdriven bil blev hon tvåa, med endast sju sekunder till segraren! Pernilla var sedan Mitsubishi trogen. Hon har alltid tävlat i samma klass som killarna, både nationellt och internationellt.
Hennes tävlingsschema var i flera år fullspäckat då hon körde både det Svenska Mästerskapet och det Norska Mästerskapet. Även West Euro Cup och varje år flera VM-tävlingar skulle inrymmas. Det internationella tävlandet har varit i Tyskland, Holland, Norge, Finland, Spanien, Portugal och i Storbritannien. Genom sitt intensiva tävlande skaffade hon sig viktig erfarenhet och rutin och uppnådde många framgångsrika resultat.

Källa: VIS 

Podbean App

Play this podcast on Podbean App